Ode aan de Menselijkheid in de Mens

Bestaat echte liefde wel? Ja, natuurlijk! Onvoorwaardelijke liefde zit nu éénmaal in onze natuur. Natuurlijk zijn we allemaal anders maar toch zijn we eigenlijk van nature uit allemaal hetzelfde. We ontstaan met zijn allen van dezelfde bron der liefde. Ik zeg altijd dat liefde altijd in dit moment is. Maar wat bedoel ik daar eigenlijk mee? Welnu, liefde is uitendelijk altijd een beslissing die je maakt in dit moment van het 'nu'. In het Engels noem ik dit de 'current' omdat het woord current twee betekenissen heeft; energie + nu. Elk moment biedt nu eenmaal een nieuwe kans om opnieuw te beginnen.  Als we de argumenten van het verleden in het heden  blijven herbeleven; tja...dan leven we eigenlijk niet in dit moment. Vergeving gebeurt dus nu, niet morgen, echt nu, het is gewoon een levensstijl, een beslissing die je neemt.  Doe het vooral gewoon voor jezelf want jezelf vergeven is ultieme zelfliefde. Jij zal je er echt beter bij voelen.  Je moet het daarom nog niet tegen de anderen zeggen; maar toch zal het het verschil in jouw opermelijk zijn omdat je het voor jezelf doet. Als je van iedereen kan houden en iedereen kan vergeven; dan verander je in het zonnetje dat je eigenlijk van nature uit bent. In het Engels zeg ik altijd "I am present in Love. All is present in Love. I therefore choose to remain present in the current of Love". Misschien kan je zelf ook zoiets in het Nederlands bedenken.

We zijn met zijn allen een gekke maar toch wel een hele lieve bende van één en hetzelfde soort ('van hetzelfde laken der Liefde een broek genaamd Aarde). Niemand zei dat het leven eenvoudig zou zijn dus juist daarom is de liefde de essentie van het leven. Over het algemeen zijn we in ieder geval goed gezig (de wereld verbetert echt van nature uit). Blijf dus gewoon focussen op het positieve in plaats van het negatieve. Er zullen altijd problemen zijn maar soms zien we door de bomen het bos niet meer. In de wereld is er echt veel meer positieve energie dan negatieve. Het licht overwind altijd het duister. We doen het echt globaal gezien eigenlijk heel goed. Denk je dat het 100 jaar geleden beter was? Denk van niet als ik de geschiedenisboeken mag geloven.

Laten we dus in ons eigen leven de weg van vergeving en liefde blijven bewandelen. Wij zijn uitendelijk toch allemaal op dezelfde weg (onze aarde) dus dat maakt het leven wat aangenamer voor elkander.

Als ik ga winkelen lach ik naar elke mens, vraag aan de kassier hoe haar dag was, koop een bos bloemen voor het oudere vrouwtje dat achter mij staat aan te schuiven, laat mensen voor in de rij of in de fille, sta graag op in de tram voor iedereen, en altijd alles met een glimlach.  Dat kost niets en voelt altijd goed.  Als je de naam van de mensen kan onthouden die je tegenkomt is dat het mooiste compliment dat je hen ooit kan maken.  Haast en spoed is eigenlijk nog altijd zelden goed; geef mij dan toch maar een lieve snoet! Soms koop ik bloemetjes of chocolade gewoon om aan de mensen uit te delen die rondom mijn staan aan de kassa.  Fantastisch. Voelt zo goed!  Moet je eens proberen.  Laat de zuurpruimen maar doen. Ik weet wie ik ben. En ik denk dat ik weet wie jij bent; jij bent ook zo'n zonnetje!  Een paar zonnetjes kunnen een hele omgeving veranderen.  Weet je nog dat we allemaal van diezelfde bron zijn?  Wij zijn nu eenmaal gemaakt met positieve energie die magnetisch werkt op onze omgeving.  Dat is eigenlijk het doel van het leven denk ik.  En als we dan toch een probleempje hebben, verwijderen we ons gewoon om onze innerlijke rust te bewaren.  Eventjes terug de batterijtjes opladen voor jezelf. Voelt altijd goed.

In het kort; ik geloof echt dat eke mens van nature uit lief is.  Er schuilt een kind in ons allemaal dat gewoon niets anders wilt dan liefde te krijgen en te geven.  Dat is nu eenmaal zo en we gaan ons niet laten doen door de uitzonderingen op de regel.

Mensenlief, weet dat ik zoveel van jou hou. Ik weet dat we allemaal van elkaar houden.  Het leven is zo mooi als we in vrede leven. Laten we goed zo verderdoen door elkander te vergeven en lief te hebben. Dankjewel om te zijn juist om wie je bent; jij bent echt zalig! Het zonnetje in het leven? Dat ben jij! Fantastisch.

~ Wald Wassermann